КОМЕНТАР ЗАКОНА О ПРИВРЕДНИМ ДРУШТВИМА
КОМЕНТАР ЗАКОНА О ПРИВРЕДНИМ ДРУШТВИМА – Према стању законодавства од 31. децембра 2018. године
друго измењено и допуњено издање, 2019, 16 х 24 цм, 1144 стр., тврд повез, ћирилица ISBN 978-86-519-2328-2
Пуна цена:
3.850,00 ДИН

Цена на сајту:
3.272,50 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
2.887,50 ДИН
+ (трошкови доставе)

Коментар Закона о привредним друштвима обухвата већи број судских одлука, мишљења релевантних институција и објашњења кључних правних института од значаја за његову примену. У коментару аутор настоји да одговори и на отворена питања која се у судској пракси и пракси других органа често решавају на неједнак начин и без методолошки утемељене аргументације.

Текст је писан са намером да буде прихватљив за различите групе правника који у својој пракси примењују овај пропис. С обзиром на стил и језик писања, коментар је разумљив и лицима која нису правници, а потребна су им одређена знања о привредним друштвима и статусу привредних субјеката, као што су рачуновође, ревизори, економисти, менаџери.

У циљу лакшег коришћења текста, коментар садржи и регистар појмова и преглед судских одлука и аката других органа. Осим тога, указано је и на прописе Европске уније са којима би домаће право требало да се хармонизује, али и на поједина решења у Закону која нису у складу са правом ЕУ. Осим за практичаре, коментар може бити значајан и за експерте који ће радити на новим изменама овог закона.

Друго издање је знатно иновирано и проширено, усклађено са изменама и допунама Закона о привредним друштвима („Службени гласник РС“, бр. 44/18 и 95/18).

Dodajte komentar
Тренутно нема коментара за одабрану књигу. Будите први који ће написати коментар.