ДОБА ПОЛИТИЧКЕ БЕЗНАЧЕЛНОСТИ
ДОБА ПОЛИТИЧКЕ БЕЗНАЧЕЛНОСТИ
саиздаваштво са Правним факултетом Универзитета у Београду
прво издање, 2010.
12,5 х 18,5 цм, 300 стр.
броширан повез, ћирилица
978-86-519-0454-0
Пуна цена:
605,00 ДИН

Цена на сајту:
99,00 ДИН + (трошкови доставе)


Књигу тренутно не можете наручити од нас.

Текстови објављени у књизи Доба политичке безначелности представљају заокружену хронику догађаја који су се драматично смењивали последњих година у Србији. Они имају аналитички карактер који потиче из темељне образованости аутора, али и из његове аутономне критичке и моралне позиције.

Представљање књиге
ДОБА ПОЛИТИЧКЕ БЕЗНАЧЕЛНОСТИ

03. Јун 2010.

У престижној едицији Политика и друштво, у издању Службеног гласника и Правног факултета Универзитета у Београду, недавно је објављена књига Доба политичке безначелности Маринка М. Вучинића.

Библиотеку Политика и друштво основала је 1937. група демократски настројених професора Правног факултета у Београду, заједно с неколицином адвоката. Библиотека је сваког месеца издавала по једну књигу која је обрађивала неко важно питање друштвеног живота. Делатност Библиотеке прекинуо је Други светски рат, а обновљена је 1991. Обновитељи Библиотеке окупили су се око њених начела, којима се руководе: истине, демократије и интереса српског народа.

Књигу Доба политичке безначелности, у сали Одељења уметности Библиотеке Града Београда, у петак 4. јуна представили су: Чедомир Антић, Бранко Драгаш, Јовица Тркуља и аутор.

Суочавајући се са садашњим збивањима аутор у књизи анализира политичка и социјална кретања у нашем друштву и бави се проблемима заснивања стабилне и функционалне демократије у Србији, тежећи да покаже главне политичке и историјске карактеристике у спровођењу и утемељењу основних демократских начела. Посебна пажња посвећена је деловању партија, поштовању принципа поделе власти, недостатку елементарне политичке доследности и олигархизацији политичког живота. Други део књиге посвећен је противречностима традиције и приватизације у нашој земљи, док су у трећем поглављу анализирана одређена национална питања и изазови модернизације.

Ова књига је својеврсна хроника нашег савременог друштвеног стања, али и сведочанство о доминацији безначелности у нашем политичком животу.