ЗАКОН О ЈАВНИМ НАБАВКАМА
ЗАКОН О ЈАВНИМ НАБАВКАМА Са одабраним подзаконским прописима
друго издање, 2016, 14 х 20 цм, 183 стр., броширан повез, ћирилица ISBN 978-86-519-0880-7
Пуна цена:
440,00 ДИН

Цена на сајту:
374,00 ДИН + (трошкови доставе)


Књигу тренутно не можете наручити од нас.

Закон о јавним набавкама усвојен је у Народној скупштини 2012. године, с циљем успостављања правног оквира за делотворније спровођење поступака јавних набавки и спречавање корупције у овој области, као и усаглашавања домаћег законодавства с правом Европске уније. Због тога је предмет његовог регулисања био обухватнији и детаљнији у односу на Закон о јавним набавкама из 2008. године. Закон је допринео унапређењу система јавних набавки, али су се појавили и одређени проблеми у његовој примени. Са образложењем „даљег јачања система јавних набавки“ и усаглашавања са директивама Европске уније, овај закон је знатно новелиран почетком августа 2015. године. Већина одредаба је измењена и допуњена.

Ово издање садржи незванично пречишћени текст Закона о јавним набавкама и одабране подзаконске прописе, усаглашене са променама Закона, према стању законодавства од 14. октобра 2015. године.

Измене и допуне Закона у овом издању посебно су графички обележене, а на појединим местима означене и напоменама које омогућавају јасније разумевање нормативног текста.


Dodajte komentar
Тренутно нема коментара за одабрану књигу. Будите први који ће написати коментар.