УСТАВНО ПРАВО
УСТАВНО ПРАВО књига 1
друго измењено и допуњено издање, 2019, 14 х 20 цм, 200 стр., броширан повез, ћирилица, ISBN 978-86-519-2336-7
Пуна цена:
1.100,00 ДИН

Цена на сајту:
935,00 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
825,00 ДИН
+ (трошкови доставе)

Вишегодишње учешће професора Владана Петрова у припремној настави за полагање правосудног испита на Правном факултету Универзитета у Београду, а последњих годину дана и његово искуство као испитивача на правосудном испиту, помогли су ауторима у настојању да текст прилагоде његовој основној, практичној намени и пронађу праву меру приликом обраде појединих уставноправних тема.

Ово штиво концепцијски следи приручник професора Ратка Марковића, а његов мањи обим управо је последица свесног опредељења аутора да текст растерете теоријских пасажа које су дипломирани правници већ апсолвирали током основних студија.

Приручник не обухвата судску власт, материју која традиционално припада уставном праву, која се, у складу с карактером едиције Службеног гласника, налази у приручнику Правосудно организационо право.

У намери да текст приручника учинимо комплетнијим и свеобухватнијим, у другом издању дописане су нове тематске целине – Структура устава и Избор народних посланика. Текст приручника је усклађен са променама у позитивном праву, од којих су најзначајније оне које се односе на Закон о локалној самоуправи из јуна 2018. године.

Dodajte komentar
Тренутно нема коментара за одабрану књигу. Будите први који ће написати коментар.