Налазите се | Службени гласник потписао споразум о пословној сарадњи са Библиотеком града Београда

ЈП Службени гласник и Библиотека града Београда потписали су уговор о пословној сарадњи, којим је дефинисано успостављање међусобне сарадње у областима које су од значаја за обављање делатности обе стране.
Уговор су потписали в. д. директора Службеног гласника Младен Шарчевић и директорка Библиотеке града Београда Јасмина Нинков.
„Имамо прилику да током следеће године финансирамо разне националне пројекте. Један од њих је Лексикографски атлас Србије, који дуго није рађен, затим Еколошки лексикон, који су радили професори Биолошког факултета пре тридесет година, као и низ других пројеката чији је циљ очување наших културних добара“, изјавио је в. д. директора Службеног гласника Младен Шарчевић.
„Библиотека града Београда треба да сарађује са Службеним гласником јер Службени гласник није само значајно јавно предузеће, издавач службених гласила и важна карика у нашем државном окружењу, већ у исто време и компанија која снажно утиче на културу, пре свега својом дугогодишњом веома профилисаном издавачком делатношћу, с бројним издањима која су веома значајна за нашу културу, односно са издањима која не прате увек оно што је примарно код других издавача, већ директно утичу на наше културне корене. Службени гласник објављује књиге које ће остати не само у библиотекама већ и у нашој културној историји“, изјавила је директорка Библиотеке града Београда Јасмина Нинков.
Ради остварења својих циљева, стране се обавезују да ће заједно радити на издавању публикација за које постоји заједнички интерес, те да ће међусобно сарађивати на промовисању књижевности и културе читања.
Обе стране су се обавезале и на међусобно чување угледа и интереса у духу добре пословне сарадње.