Налазите се | Гласник подржао пројекат помоћи остваривању циљева демографске политике у Србији

Следећи мисију друштвено одговорног делања и пословања, Службени гласник је у уторак, 25. фебруара, постао део пројекта који је у функцији повећања наталитета и успешног остваривања циљева демографске политике у Србији.

Наиме, потписавши Уговор о пословној сарадњи с покретом за децу ТРИ ПЛУС, Гласник је подржао пројекат ПОНОСНЕ КАРТИЦЕ 2020 „Цена минус за 3 +“, који је покренуо овај покрет, а чиме ће власницима ових картица бити омогућен попуст од 25 одсто на куповину свих артикала – издања Службеног гласника.

Уговор су на свечаности организованој у просторијама Гласника потписали Владица Гавриловић, заступник покрета за децу ТРИ ПЛУС, и др Јелена Триван, директор ЈП Службени гласник.

Доктор Јелена Триван је том приликом, између осталог, нагласила да: „Учешћем у наведеном пројекту, Гласник још једном доказује да наш приоритетан циљ представља заштита и пропагирање остваривања вредности и циљева шире друштвене заједнице“.

Владица Гавриловић се у име покрета за децу ТРИ ПЛУС захвалио др Јелени Триван и Службеном гласнику на сарадњи и учешћу, оценивши да се тако доказује и подршка наше државе и њених институција овом пројекту и остваривању циљева које он промовише.

Наведене картице омогућавају породицама или родитељима с троје и више деце да остваре попусте приликом плаћања у малопродајним објектима оних компанија и предузећа које учествују у овом пројекту, као и приликом плаћања услуга јавних предузећа и установа које су у надлежности локалних самоуправа и Републике, који подрже пројекат. Право на доделу имају породице или родитељи са троје и више деце, од којих је најмање једно дете малолетно у тренутку доделе картице, с тим да се право на попусте и погодности могу остваривати све док најмлађе дете не напуни 18 година.