Налазите се | Службени гласник потписао споразуме о пословној сарадњи са новосадским универзитетима

Данас је у Новом Саду Службени гласник потписао два нова споразума о пословној сарадњи. Након бројних споразума потписаних с факултетима Универзитета у Београду, Гласник је своју мрежу сарадника проширио и на Нови Сад, тачније на државни Универзитет у овом граду, као и Универзитет Едуконс. Уговоре су потписали директор ЈП Службени гласник Младен Шарчевић, с једне, и ректори два универзитета проф. др Дејан Мадић и проф. др Александар Андрејевић, с друге стране.
„У складу са нашом стратегијом промоције научне и културне мисли и издавања високошколских уџбеника, на наше задовољство данас смо потписали споразуме о сарадњи с два новосадска универзитета. Радујемо се будућим пројектима на којима ћемо сарађивати, у нади да ћемо студентима омогућити да дођу у посед квалитетне литературе за своје академске потребе“, изјавио је директор Службеног гласника Младен Шарчевић.
Универзитети ће од сада имати могућност да све своје материјале штампају у Гласниковој штампарији по повлашћеним условима, док ће се будуће публикације, настале у заједничким издавачким подухватима, наћи на полицама свих књижара у ланцу Службеног гласника у Србији.
„Имам част и задовољство што је Универзитет у Новом Саду закључио пословну сарадњу са Службеним гласником на основу описа свих услуга које можемо да очекујемо. Оне су истовремено и интелектуалне и академске, што и приличи господину Шарчевићу који је био министар просвете, када смо се уверили у његово залагање и искуство које, како видим, жели да преточи и у ову област. Очекују нас квалитетна издања, она која подлежу највећим критеријумима, те стога свакако нисмо могли да имамо бољег партнера“, изјавио је ректор проф. др Дејан Мадић.
У оквиру ове „мале турнеје“ Службеног гласника по Новом Саду и Суботици, нашао се и Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност и тим поводом су на састанку са секретаром проф. др Зораном Милошевићем договорени будући модалитети сарадње са високообразовним институцијама на територији АП Војводине.
Гласник наставља и даље да шири своју мрежу сарадника у циљу одржавања своје лидерске позиције на тржишту када је у питању промоција културе, науке и образовања, а очекује се да са таквим корацима настави и убудуће.