Налазите се | Службени гласник отворио нову књижару у Краљеву

Службени гласник отворио је нову књижару у Краљеву, у којој ће на адреси Омладинска 28 сви Краљевчани од сада бити у могућности да пронађу одговарајуће наслове у складу са својим читалачким афинитетима. Књижару су отворили директор Службеног гласника Младен Шарчевић и председник привременог органа Града Краљева Предраг Терзић.

„У складу с нашим циљевима, Гласник наставља да шири мрежу малопродајних центара, као што је сада и овај у Краљеву, који нам је веома важан. Ове године отворили смо пет књижара овог типа, а следеће очекујемо још седам“, изјавио је директор Службеног гласника Младен Шарчевић.

Нова Гласникова књижара, осим што је пространија, разликује се од пређашње по модернијем уређењу ентеријера, осмишљеним са циљем да сваком посетиоцу пружи пријатнији и потпуни угођај у сусрету с књигама.

„Желим добродошлицу Службеном гласнику на ову нову локацију, као и директору Шарчевићу, с којим смо заједничким снагама спровели значајне пројекте из сфере образовања у време када је био министар просвете, попут изградње нове ОШ ’Свети Сава’ у Рибници, која спада у најсавременије школе у Србији. Службени гласник је најзначајнији издавач у Србији, јер се при објављивању књига не води комерцијалним интересом, већ жељом да се јавности представе издања од културног и историјског значаја, а од сада ће неке од капиталних едиција бити доступне и у Краљеву, што раније није био случај“, изјавио је председник привременог органа Града Краљева Предраг Терзић.

Младен Шарчевић се дотакао и нове опреме коју је Гласник набавио у последњих десет месеци – машина за дигиталну штампу последње генерације, које отварају нове пословне могућности.

Мрежу књижара Службеног гласника чини укупно 30 књижара широм Србије, а наредни талас експанзије планиран је за следећу годину.