Налазите се | Награда Вукове задужбине уручена Миливоју Павловићу

Награда Вукове задужбине за уметност за 2018. годину, коју додељује Вукова задужбина, урученa je у четвртак, 19. септембра, у Свечаној сали Задужбине, Миливоју Павловићу, за књигу ПИСМА СА ДВОСТРУКИМ ДНОМ – Преписка између Добрице Ћосића и Влада Стругара и друге епистоле, објављену у саиздаваштву Гласника и Завода за уџбенике.
Одлука о добитнику ове награде, којом се вреднује издавачка продукција на српском језику између два Сајма књига, донета је октобра прошле године.
Павловићева књига темељи се на анализи књижевне, историјске, естетске, етичке и социокултурне димензије кореспонденције низа српских стваралаца с великом епистоларном енергијом – од Светог Саве и Стефана Лазаревића, преко Доситеја, Вука, Његоша, Скерлића, Андрића, Црњанског, Исидоре Секулић, Матића и Селимовића, до Миљковића, Пекића, Киша и Радована Белог Марковића. Посебну вредност књиге представља, према оцени жирија, анализа преписке коју су Ћосић и Стругар водили од 1988. до Ћосићеве смрти, 2014. године. 
Ова награда је уједно и ново признање Гласниковом издаваштву у целини, чије су књиге и аутори у минулих неколико година награђени бројним престижним наградама у области културе и издаваштва у земљи и региону.