Налазите се | Потписан уговор са Филозофским факултетом

Јавно предузеће Службени гласник, данас је потписало нов споразум о пословној сарадњи са образовном институцијом. У питању је уговор о сарадњи са Филозофским факултетом Универзитета у Београду, потписан од стране директора Гласника Младена Шарчевића и декана факултета проф. др Данијела Синанија.

Службени гласник ће услуге своје штампарије учинити доступним по повлашћеним ценама, док су се факултети обавезали да ће своје потребе за штампом задовољити управо уз Гласникову помоћ.

„Потребно је да постоји један државни издавач, једна институција која је јавна и која ће се поставити као ауторитет који објављује књиге везане за високо школство. Подршка и сарадња са једном кућом од угледа која има све ресурсе да испуни што је потребно од зачетка, од саме идеје до производа, књиге у чије стручности и способности и квалитете не сумња и која ће касније то моћи да пласира на шире тржиште је од непроцењивог значаја за високо образовање. Та сарадња је више него добродошла“, изјавио је Данијел Синани, декан Филозофског факултета.

„Ово што је професор Синани рекао јесте насушна потреба да у оквирима датих законских услова и  поштовања тржишта Гласник буде референтна кућа која може да испуни све захтеве како квалитетом, тако и ценом. Капацитети штампе, стручна лица, уредници, лектори уз ово што високо образовање има потребу, а то су уџбеници, монографије, капитална дела јесте заједнички корпус снага и ми смо јако задовољни што уз све то што радимо добијамо један валидативни додатак да смо изузетан издавач у оквиру академског света“, надовезао се Младен Шарчевић, директор Службеног гласника.

У наредном периоду Службени гласник очекују нова потписивања уговора чиме ће додатно учврстити свој положај лидера у промоцији културне и научне мисли.

Такође, у општењу са трећим странама стране уговорнице су се обавезале да штите међусобне интересе, што ће поспешити испуњавање уговорних обавеза у доброј вери.